BTC E-Cruise
2.599,00 2.499,00 Select options
Aanbieding!

BTC E-Cruise

2.499,00

-4%

BTC e-Cruise escooter

Veiligheidsopties Noodstop, contactslot, zijstandaard beveiligt (indien de scooter op de zijstandaard staat kunt u hem niet starten) en alarmsysteem mogelijk
Merk motorblok Fosti/Znen (3 jaar motorgarantie)
Aandrijving Elektrisch
Type motor 3000W naafmotor
Max.snelheid 45km/h bromscooter (met helmplicht)
Startsysteem Elektrisch
Vering voor + achter Voorvork voor, dubbele schokbreker achter
Type accu 60V/28Ah Lithium
Remsysteem voor + achter Schijfrem voor (hydraulisch) / trommelrem achter
Laadtijd  6 uur
Verlichting Voor + achter (LED)
Actieradius Circa 60km (met 2 accu’s 120 km)  995,95
Het gewicht  ca. 91kg
Schakelsysteem Automaat
Max. rijdend belastbaar vermogen ca. 160kg
Banden / velgenmaat 12 inch
Afmetingen voertuig (LxBxH) ca. 190cm x 69cm x 114cm

Afhalen of laten bezorgen

  • Verzendkosten bij aankoop binnen de Drechtsteden inbegrepen, daar buiten zijn de kosten voor verzending 40euro voor scooters.
  • 14 dagen omruil garantie

Beschrijving

BTC e-Cruise

Nieuw in het assortiment: De BTC e-Cruise! Onlangs werd de Cruise al toegevoegd aan de collectie, maar nu heeft deze er een geheel elektrisch zusje bij gekregen! Deze luxe en praktische stadsscooter beschikt over alle gemakken, en ziet er bovendien prachtig uit. Uiteraard is er LED verlichting en een USB aansluiting aanwezig. Zoek je een mooie elektrische scooter, dan moet je beslist de BTC e-Cruise kopen!

 

Het elektrische zusje

De BTC e-Cruise is de elektrische versie van de BTC Cruise (zonder e-), welke een Euro4 benzinemotor heeft. De elektrische ‘e-’ versie beschikt zoals je waarschijnlijk had verwacht over een elektromotor. De benzinetank is bij de e-versie ingewisseld voor een accupack om de motor zodoende te voorzien van energie.

 

BTC heeft gekozen voor een 3000 Watt sterke Bosch-motor welke ze in het achterwiel hebben geplaatst. Een achterwiel motor is ruim 3% efficiënter dan een motor die op een andere plek is geplaatst. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een aandrijfriem, gaat hier dus geen energie in verloren. Over de techniek is dus goed nagedacht.

 

Verschillen tussen de normale en elektrische versie

Qua uiterlijk lijkt de BTC e-Cruise sprekend op de normale benzine. Op technisch vlak zijn er toch een paar kleine verschillen, los van de elektrische motor en accu. Het achterwiel is als voorbeeld genomen bij de escooter uitvoering namelijk wél voorzien van een remschijf in tegenstelling tot de niet elektrische versie. Ook is het dashboard voorzien van een luxe LCD display welke de rij-informatie extra overzichtelijk maakt.

 

Luxueus design

Qua design is de elektrische scooter van BTC prachtig om te zien, en hebben de designers een waar stukje vakwerk afgeleverd. Deze scooter heeft prachtige ronde vormen, en mag zeker gezien worden. Het model is gebaseerd op een retro scooter, maar heeft toch een heel eigen en originele look gekregen, en daar zijn ook wij blij mee. De BTC e-Cruise is hierdoor zeker geen 13 in een dozijn scooter. Bovendien rijdt hij ook nog eens super!

 

Ideaal voor binnen de stad

Het voor- en achterwiel zijn 12 inch groot waardoor de escooter een gemiddelde afmeting heeft meegekregen qua zithoogte. Hierdoor is hij voor iedereen goed bestuurbaar, met name binnen de stad. In de drukke stadsomgeving krijg je meer te maken met stoplichten, verkeersdrempels, en obstakels waar je omheen moet. Ook een straatje keren omdat je op een wegversperring kunt stuiten, zijn situaties waar je binnen de stad mee te maken kunt krijgen. Qua wendbaarheid scoort de BTC e-Cruise erg goed, en laat zich hierdoor prima door iedere situatie insturen.

 

Een andere leuke feature op deze mooie elektrische scooter is dat er een achteruit op zit. Je kunt dus elektrisch achteruit rijden om bijvoorbeeld een straatje te keren!

 

Luxe en veiligheid

Natuurlijk is er ook aan veiligheid en luxe gedacht. Wat de veiligheid betreft is er zowel op het voor- als achterwiel een remschijf aanwezig. Schijfremmen beschikken over meer remkracht dan trommelremmen, en hierdoor kun je sneller tot stilstand komen, zeker wanneer je iemand achterop hebt. De BTC e-Cruise is een prima scooter voor 2 personen, want het zadel is lekker lang, en er is een goede greep achterop waaraan de passagier zich kan vasthouden. Dankzij de LED verlichting (achterlicht en richtingaanwijzers) wordt je overdag en ‘s-avonds beter gezien. LED verlichting heeft veel voordelen. Naast dat het er natuurlijk super modern uitziet, is het ook energiezuinig, en heeft het een langere levensduur.

 

Opladen en rijbereik

Met de elektrische BTC scooter kun je plusminus 50 tot 70 kilometer rijden op een acculading, in het gunstigste geval. Het rijbereik is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de snelheid die je rijdt een belangrijke rol, en ook invloeden van buitenaf zoals buitentemperatuur, de tegenwind, en het gewicht waarmee je de scooter belast. Met 2 personen op de scooter zitten verbruikt als voorbeeld meer energie, dan dat je alleen rijdt.

 

De accu helemaal vol laden doe je in 6 uur tijd. Er is een verlengkabel aanwezig om de accu in de scooter zelf op te laden, maar de accu is ook uitneembaar waardoor je zelf kunt bepalen waar de accu wordt opgeladen.

 

De accu is van een Lithium type en is opgebouwd uit cellen van het merk LG. De accu is 60 volt bij 28Ah. Qua gewicht zal dit rond de 9 kilogram wegen.

 

BTC e-Cruise kopen

Zoek je vooral een mooie elektrische scooter kopen, dan moet je zeker de BTC e-Cruise kopen! Hij is prachtig om te zien, en beschikt over verschillende moderne technieken waaronder een krachtige Bosch achterwielmotor, een LCD display, een dubbele schijfrem, en LED verlichting.

Extra informatie

Kleur

NARDO GREY, Zwart

Merk

BTC

Uitvoering

25km, 45km